Dierenkliniek Sleeuwijk
Loevestein 2
4254 EH Sleeuwijk
0183 - 30 17 08

Spoed

Voor spoedgevallen
7 dagen per week/24 uur per dag

0183 - 30 17 08

Menu

Huisdier mee op vakantie?

Steeds vaker worden huisdieren meegenomen op vakantie.

Hiervoor gelden een aantal regels, afhankelijk per land.Voor informatie over de verschillende regels per land kunt u vinden op de website van het LICG .Daarnaast komen in de zuidelijke landen van Europa meerdere ziekten voor die overgedragen worden door teken en zandvliegen. Om uw dier te beschermen zijn er preventieve middelen te verkrijgen.

kat op auto

Bij verblijf met uw huisdier in binnen- of buitenland zijn er een aantal besmettelijke ziekten, overgebracht door parasieten, waarmee u rekening dient houden. Het is niet de bedoeling om u af te schrikken om uw huisdier mee te nemen op vakantie, maar het is onze bedoeling om problemen te voorkomen. Daarnaast willen wij u voorlichten over de ziekten die in binnen– en buitenland voorkomen en welke preventieve maatregelen u kunt nemen.

We dienen ons te realiseren dat ziekten die vroeger enkel in de tropen of sub-tropen voorkwamen, nu inmiddels ziekten zijn die in Zuid-België of Midden-Duitsland normaal voorkomen. Voor uitgebreide informatie kunt u hier klikken en een pdf downloaden