Dierenkliniek Sleeuwijk
Loevestein 2
4254 EH Sleeuwijk
0183 - 30 17 08

Spoed

Voor spoedgevallen
7 dagen per week/24 uur per dag

0183 - 30 17 08

Menu

Algemeen

 

Laboratorium

Wij beschikken over een eigen uitgebreid laboratorium met zeer hoogwaardige,laboratorium moderne analyse-apparatuur waar bloed-, urine-, ontlasting- en bacteriologisch onderzoek kan worden uitgevoerd. Omdat we deze onderzoeken op de kliniek uitvoeren zijn de uitslagen snel (soms kunt u hierop wachten) beschikbaar zodat eventuele behandeling van uw dier direct kan worden ingezet.

 

 

 

immuliteNaast het "gewone" bloedonderzoek, verrichten we dagelijks progesterononderzoek wat gebruikt wordt voor fertiliteitsbegeleiding bij de hond. We gebruiken hiervoor een Immulite.

 

 

 

Apotheek

apotheekVoor het afhalen van medicijnen, dieetvoeding, wormmiddelen, etc. is de balie van Dierenkliniek Sleeuwijk van maandag t/m vrijdag geopend tussen 8.00-19.30 uur en op zaterdag tussen 8.00-11.30 uur.

Om er zeker van te zijn dat de medicatie van uw huisdier aanwezig is kunt u bellen om de medicijnen klaar te laten leggen of een e-mail sturen naar bestel@dierenkliniek-sleeuwijk.nl.

Op de dependances tijdens spreekuurtijden of volgens afspraak.

 

 

 

Operatie

- overig/operatie.jpgWij opereren volgens afspraak, hetgeen als voordeel heeft dat uw huisdier niet opgenomen hoeft te worden. Tijdens de operaties wordt gebruik gemaakt van gasanesthesie, beademing en bewakingsapparatuur. Bij het onder narcose brengen van uw huisdier kunt u aanwezig zijn en door het glas kunt u uw dier tijdens de operatie observeren. Na de operatie kunt u in de recovery weer bij uw huisdier zijn.

 

 

 

Röntgen

- rontgenfoto/marco-hd-foto.jpgIn onze ruime röntgenkamer is geavanceerde direct digitale röntgenapparatuur aanwezig voor het reguliere röntgenonderzoek, maar ook voor officiële foto’s van heup- (HD) , elleboogdysplasie (ED) en PennHIP® röntgenfoto's.

 

 

 

Echografie

- echografie/echo_2.jpgVoor het bekijken van de inwendige organen maken wij gebruik van echografie.
Hiermee kunnen wij bepalen of een dier drachtig is of dat er bijvoorbeeld aanleiding is om een (kijk)operatie uit te voeren of biopten te nemen.

 

 

 

 

Scopie

- algemeen/endoscoop.jpgVoor het inwendig beoordelen van bepaalde organen, zoals de keel, luchtpijpvertakkingen (de zgn. bronchoscopie), gewrichten, maag, darmen etc. maken wij van gebruik van de endoscoop. Feitelijk een dunne slang met een cameraatje aan de punt, die onder narcose wordt ingebracht. Hiermee kunnen ook kleine stukjes weefsel worden weggenomen voor verder onderzoek.